Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: No communication with PCM

  1. #1
    Lifetime Member hquick's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,371

    Default No communication with PCM

    Hey guys

    Been a loooong time.
    Pulled my PCM apart to powdercoat the housing….and somehow in the process I can no longer connect to the PCM via efilive.
    I can connect directly to the installed road runner via the usb on the pcb and ‘tunercats’.
    Any thoughts?
    Thanks
    Howard

    YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T
    MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE
    DUCT TAPE.
    IF YOU CAN'T FIX IT WITH A HAMMER, YOU'VE GOT AN ELECTRICAL PROBLEM.


    98 K1500 'HOLDEN' Suburban.
    Custom Whipple SC, Mercruiser Marine intake, 0411 PCM, 4L80E w/shift kit

  2. #2
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28,306

    Default

    Hi Howard,

    How're you doing, it's been a while.

    Are you using V5...? I thought you used V7.

    From V7 scantool, connect (round green button), and copy/paste the log text from the log tab.

  3. #3
    Lifetime Member hquick's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,371

    Default

    Gidday mate….it has been a very long time. Lots has happened since I was last here.
    Glad to be playing in this pond again.
    Yes…using V7. I’ll do as you suggested tomorrow when I get home. thanks
    I can flash an OS and Cal to the RR via either EFILive or TC….and can read it and all is good….but still same issue.
    Fuel gauge goes off scale (which apparently means no or corrupt cal) and the truck won’t fire….just cranks over.
    Howard

    YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T
    MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE
    DUCT TAPE.
    IF YOU CAN'T FIX IT WITH A HAMMER, YOU'VE GOT AN ELECTRICAL PROBLEM.


    98 K1500 'HOLDEN' Suburban.
    Custom Whipple SC, Mercruiser Marine intake, 0411 PCM, 4L80E w/shift kit

  4. #4
    Lifetime Member hquick's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,371

    Default

    Where is the ‘log’ tab located? I don’t see it?
    Howard

    YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T
    MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE
    DUCT TAPE.
    IF YOU CAN'T FIX IT WITH A HAMMER, YOU'VE GOT AN ELECTRICAL PROBLEM.


    98 K1500 'HOLDEN' Suburban.
    Custom Whipple SC, Mercruiser Marine intake, 0411 PCM, 4L80E w/shift kit

  5. #5
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28,306

    Default

    Quote Originally Posted by hquick View Post
    Where is the ‘log’ tab located? I don’t see it?
    Ah, I meant the Console F6 tab.

  6. #6
    Lifetime Member hquick's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,371

    Default

    Quote Originally Posted by joecar View Post
    Ah, I meant the Console F6 tab.
    Haha
    Howard

    YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T
    MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE
    DUCT TAPE.
    IF YOU CAN'T FIX IT WITH A HAMMER, YOU'VE GOT AN ELECTRICAL PROBLEM.


    98 K1500 'HOLDEN' Suburban.
    Custom Whipple SC, Mercruiser Marine intake, 0411 PCM, 4L80E w/shift kit

  7. #7
    Lifetime Member hquick's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,371

    Default

    Quote Originally Posted by joecar View Post
    Ah, I meant the Console F6 tab.
    You had me for a bit ��. I thought.. It’s been a while…am I that rusty. I have a screen shot…not sure how to post it?
    Howard

    YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T
    MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE
    DUCT TAPE.
    IF YOU CAN'T FIX IT WITH A HAMMER, YOU'VE GOT AN ELECTRICAL PROBLEM.


    98 K1500 'HOLDEN' Suburban.
    Custom Whipple SC, Mercruiser Marine intake, 0411 PCM, 4L80E w/shift kit

  8. #8
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28,306

    Default

    You can copy/paste from the Console tab to here.

    Or if you have a pic of it, click the Insert Image (looks like a tree thru a window).

  9. #9
    Lifetime Member hquick's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,371

    Default

    Let
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	A3ED11F2-E6EA-4EFF-87C3-797D8B1B0050.jpg 
Views:	51 
Size:	495.0 KB 
ID:	23967  
    Howard

    YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T
    MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE
    DUCT TAPE.
    IF YOU CAN'T FIX IT WITH A HAMMER, YOU'VE GOT AN ELECTRICAL PROBLEM.


    98 K1500 'HOLDEN' Suburban.
    Custom Whipple SC, Mercruiser Marine intake, 0411 PCM, 4L80E w/shift kit

  10. #10
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28,306

    Default

    Is the PCM getting battery power ok...?

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. E39 ECU/PCM lost communication with SIDI VE V6
    By 3L SIDI in forum E39, E80, E82 & E92 SIDI ECM's
    Replies: 5
    Last Post: September 8th, 2013, 12:48 PM
  2. No Communication After Reflash?
    By Yukon 400 in forum Custom Operating Systems
    Replies: 4
    Last Post: October 22nd, 2008, 09:18 AM
  3. no communication w/ roadrunner...
    By rubbersidedown in forum RoadRunner Real-Time PCM Emulator
    Replies: 2
    Last Post: August 3rd, 2008, 11:42 PM
  4. Sometimes communication hangs
    By Ira in forum FlashScan V2 BB Logging
    Replies: 3
    Last Post: January 2nd, 2008, 08:29 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •