Results 1 to 6 of 6

Thread: "PCM is in an Unkown State" & "Reflash Failed"

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    24

    Default "PCM is in an Unkown State" & "Reflash Failed"

    I just tried reflashing my PCM and at the end of the process it says "pcm is in an unknown state," and "reflash failed." I tried reflashing twice and in between each time I tried closing and reopening the reflash window as suggested on one of the forum threads. Still won't work. Now the truck won't start up.

    Any ideas or suggestions?

  2. #2
    Unknown Zone TAQuickness's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    2,940

    Default

    Were you trying to load a custom operating system or full flash or just a calibration only flash?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    24

    Default

    Just a calibration flash

  4. #4
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,782

    Default

    Turn ignition OFF.

    Find the PCM BATT fuse, and pull it out for a minute or so, and then reinsert it.

    PCM should now be okay.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    24

    Default

    Well, I got it to work. Not sure what solved the problem as I tried multiple solutions at once. I pulled the PCM1 fuse, the PCM B fuse for a minute and put back in. I also pulled the RADIO and RADIO BATT fuse and left them out while I reflashed. In the flash window I also turned High Speed off.

    Justin (I'm not sure of his member name on here, . justin . or DC Justin) has helped me out a lot with fixing my crappy tune that I had in there and also gave me some help as to issues with the reflash. We both have almost the same setup. Thanks Justin! And, thanks to all you guys who have helped me out thus far.

    Chris

  6. #6
    Lifetime Member
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    709

    Default

    Let me know how the tune works out.
    2013 Yukon Denali XL - TVS2300, ID1000, E85
    2013 Silverado CCSB 6.2L - TVS1900, DTH 349Y-1-C
    1972 K5 Blazer - LQ4, TVS2300, 4L80E

Similar Threads

  1. "A call to an OS function failed"
    By killerbee in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 1
    Last Post: August 14th, 2009, 08:46 AM
  2. what table controls start up decay speed? "how fast it decays out"
    By mvvette97 in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 4
    Last Post: March 19th, 2009, 11:10 PM
  3. EFILive "Classic"/"Legacy"/"Historic"?
    By emarkay in forum FlashScan V2
    Replies: 6
    Last Post: November 2nd, 2008, 01:48 AM
  4. "REFLASH" Recall on 07 LMM
    By ssvolvo in forum Duramax 06 LLY / 06+ LBZ & LMM
    Replies: 8
    Last Post: June 15th, 2008, 02:06 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •