Results 1 to 2 of 2

Thread: Strange MAF&MAP tune issue...

  1. #1
    Lifetime Member
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    709

    Default Strange MAF&MAP tune issue...

    I'm running into a strange issue here with my truck running COS3, OS version 03190003.

    I've completed my VE tune without too many problems that can't be explained by the piss-poor quality of CA gas.
    I've re-enabled the MAF, with B0120 set to 400rpm so that the VE table is not having any effect on my fueling. MAF looks good for the most part.

    Adjust B0120 back to the stock 4000rpms and the fun begins.

    Both MAF and SD individually will correctly measure the air mass, but combined I'm seeing anywhere from 10-25% less fuel than needed... CYLAIR_DMA looks to be pegging out at the 105kPa column's value, while both the calculated MAF cylair value an dyncylair_dma show significantly higher airflow. I've tried starting from scratch again by re-flashing the full OS in with no luck.

    Has anybody run into any problems with this particular OS version? In addition to this, I'm seeing zero effect from the OL ECT Multiplier table, which causes the truck to run very lean with initial throttle opening in SD mode...
    2013 Yukon Denali XL - TVS2300, ID1000, E85
    2013 Silverado CCSB 6.2L - TVS1900, DTH 349Y-1-C
    1972 K5 Blazer - LQ4, TVS2300, 4L80E

  2. #2
    Lifetime Member
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    709

    Default

    Tried a different COS calibration, 03150003, still had the same issue. I've checked, double-checked and triple-checked the entire tune over and am stumped...
    2013 Yukon Denali XL - TVS2300, ID1000, E85
    2013 Silverado CCSB 6.2L - TVS1900, DTH 349Y-1-C
    1972 K5 Blazer - LQ4, TVS2300, 4L80E

Similar Threads

  1. Strange fuel issue
    By Forcefedperformance in forum Forced Induction and Nitrous Oxide (N20)
    Replies: 3
    Last Post: August 24th, 2009, 06:13 PM
  2. Strange RPM issue
    By hquick in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 7
    Last Post: August 29th, 2008, 06:25 PM
  3. Strange scanner/Maps issue
    By hquick in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 7
    Last Post: May 14th, 2008, 05:34 PM
  4. Another issue with C5 SD tune..
    By TheVetteDoctors in forum Custom Operating Systems
    Replies: 4
    Last Post: November 9th, 2006, 05:10 AM
  5. Strange issue with A/C in P/N
    By thunder550 in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 0
    Last Post: June 25th, 2006, 09:20 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •