Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19

Thread: Road Runner DEAD????

  1. #11
    Lifetime Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    1,762

    Default

    My unit does respond to the normal flash routines ONLY when in flash mode.. my unit appears to have flash unit because i was able to flash it via efilive using my flashscan v1 cable...

    I am unable to flash with v1 when emulation is enabled and i can surely understand it.. no worries there AND i am not interested either.

    I was able to have 2 different OS installed... and when connected to the scan tool you could switch between them. So i know i have flash enabled.. Now.. I can't flash the flash portion, the car won't start with either the flash or emulation or realtime. It will display many code P1518 C1276 are the ones that always repeated.

    My serial number of my RR is 0106030313173135

    What i need to know is... is there a way to hard reset it? my guessing is that since i played while runing with switching between flash and emu, the PCM locked itself out because of the ETC functionnig.

    What I will do is open it up and then take a picture and see if i have a flash or not... That would take us all out of the doubt.
    Last edited by Highlander; October 4th, 2006 at 09:47 AM.
    "All that is needed for the triumph of evil is that good men do nothing..."

  2. #12
    Lifetime Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    1,762

    Default

    This is the error i am getting

    "All that is needed for the triumph of evil is that good men do nothing..."

  3. #13
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,782

    Default

    Yep, yours has a 28F4008 flash chip on it.

  4. #14

    Default

    Yes, flash is present. So you have one of the units which is flash enabled.

    Maybe Paul or Ross can comment on the possibility of flash lockup/lockout when going in and out of emulation and reflashing the chip around the same timeline? I think that would be the issue. Probably corrupted flash.

    Do this, try powering the unit down (2-3 hours, overnight) in 'emulation' mode, and power it back up in vehicle, keeping it in emulation mode with a known good tune file. See if that works. If it does, then we know the emu and PCM is OK. Also, you can try flashing a 99 OS into the emulator and then going to an 02 OS while the key is on. That will also force a hard reset of the PCM.

  5. #15
    Lifetime Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    1,762

    Default

    Thank You will do that now...

    As i said.. i had flash present
    "All that is needed for the triumph of evil is that good men do nothing..."

  6. #16
    Lifetime Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    1,762

    Default

    well.. no luck.. no matter what i do.. i can't enable the flash portion again.. i will try and solder a good chip here and see how it goes.
    "All that is needed for the triumph of evil is that good men do nothing..."

  7. #17

    Default

    Whenever you're ready to send it to me for inspection/repair, I'm here for you. I've got plenty of good chips I could swap on there and hard program.

  8. #18
    Lifetime Member Doc's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    733

    Default

    Just out of curiosity have you tried running the RR in another vehicle?

    2000 Silverado Full Size 4x4: Forged 6.2, H/C F1R Procharger
    98A4 Z28: 02 PCM H/C Forged 347, 9" Moser 3.73
    V1 V2 99+up RR COS #5 OLSD Dual Stg N20
    www.eifalchemy.com
    www.greatamericancarwar.com

  9. #19
    Lifetime Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    1,762

    Default

    What for? Its throwing junk data out of the usb port... i am just waiting to see if when i change the battery it fixes up.. if not.. i am taking craigs offer as he has been EXTREMELY diligent with ALL his products...
    "All that is needed for the triumph of evil is that good men do nothing..."

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Road Runner is frustrating me
    By billyjo in forum RoadRunner Real-Time PCM Emulator
    Replies: 16
    Last Post: December 2nd, 2007, 03:46 AM
  2. Need help with Road Runner ASAP
    By esco35m in forum RoadRunner Real-Time PCM Emulator
    Replies: 16
    Last Post: July 31st, 2007, 04:41 PM
  3. Can't connect to Road Runner
    By BlownAlaskan in forum RoadRunner Real-Time PCM Emulator
    Replies: 5
    Last Post: June 7th, 2007, 02:46 AM
  4. 1998 Road Runner?
    By 1998ws6 in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 6
    Last Post: August 21st, 2006, 02:08 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •