Results 1 to 6 of 6

Thread: Is this map correct?

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    145

    Default Is this map correct?

    I made this map to use RAFIG instead of dynair usin the one for the dynair as a reference, is this correct? And you still copy and paste the resulting numbers right over the old airflow table, right?
    Attached Files Attached Files
    - Devon

    White '99 Z28

    9.09 @ 150

  2. #2
    EFILive Crew Site Admin Tordne's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,870

    Default

    Looks OK to me, just had a quick look.

    To apply RAFIG data you DON'T do a straight copy/paste. These values are applied using the Paste and Add options.
    Andrew
    EFILive Crew


  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    145

    Default

    Quote Originally Posted by Tordne
    Looks OK to me, just had a quick look.

    To apply RAFIG data you DON'T do a straight copy/paste. These values are applied using the Paste and Add options.
    Gotcha, thanks dude!
    - Devon

    White '99 Z28

    9.09 @ 150

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    145

    Default

    I just did it, and it actually showed 0 for everything except right when I started her cold and it was in the 20 celcius cell, it said to add some. Also, which pid shows iac steps, I think I opened up the throttle blade too much and need to see where i'm at to adjust it. I also found what I think may have been a vacuum leak last night and the car seems to be idling in a lower kpa now than it was before, before it was at like 80 - 90, now it seems normal at 70 - 75. That'll hopefully kill my surging!
    - Devon

    White '99 Z28

    9.09 @ 150

  5. #5
    Lifetime Member Doc's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    735

    Default

    That does seem like a high map value for idle (70-90). I would think that you should be around 45-65. Anybody else care to chime in?

    2000 Silverado Full Size 4x4: Forged 6.2, H/C F1R Procharger
    98A4 Z28: 02 PCM H/C Forged 347, 9" Moser 3.73
    V1 V2 99+up RR COS #5 OLSD Dual Stg N20
    www.eifalchemy.com
    www.greatamericancarwar.com

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    145

    Default

    Quote Originally Posted by Doc
    That does seem like a high map value for idle (70-90). I would think that you should be around 45-65. Anybody else care to chime in?
    Yeah, I actually played with the throttle blade to get the iac counts correct (had to close it a lot, the counts were at 0), and it's back up around 75 - 80 kpa now as the norm, the car is idling awesome in neutral/park, but now as soon as I put her in gear and get a load on the engine she's dying, I think I may have to open the blade back up some, the iac steps in p/n are about 40 - 70 and when I put it in gear, it's shootin up around 150, but obviously it's not enough to keep it running. Unless there's another table I have to modify?
    - Devon

    White '99 Z28

    9.09 @ 150

Similar Threads

  1. How to correct WOT for each gear?
    By PRAY in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 5
    Last Post: June 9th, 2008, 08:00 AM
  2. correct me if i'm wrong...
    By SPRAYED07 in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 10
    Last Post: July 27th, 2007, 10:59 AM
  3. How can I tell if I got the correct cable and all...
    By Loudmouth LS1 in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 13
    Last Post: January 5th, 2007, 12:58 AM
  4. WHat is the correct timing?
    By Mike :) in forum General
    Replies: 0
    Last Post: June 15th, 2006, 01:42 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •