Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Newbie Question - No Dashboard Response

  1. #1
    Junior Member CVs06Tahr's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    18

    Question Newbie Question - No Dashboard Response

    I originally tried this question in another part of the forum with no responses. Maybe I'll have better luck here...

    Just received my V2 Friday, checked it out and saved my full baseline OS with no problems. Then yesterday, following the Getting Started tutorial, I first successfully gathered info (PIDS) and then tried to do my first data logging. After first selecting the tab for the Dashboard, I started my engine and pressed Ctrl-M and got no response. The unit indicated that it was in USB mode but the File menu on the computer displayed both the Connect and Disconnect as grayed out (as were the buttons on the toolbar). Nothing else in the program seemed to respond at that point until after I shut off the engine and disconnected the unit.

    Any thoughts??
    2006 GTO, LS2, M6, EFILive Tune, Kooks 1-7/8" Signature Series Headers w/High flow cats, Corsa Sport Cat-backs, Ruff R930 18x8.5(Rt) 19x9.5 (Rr), BFG g-Sport 245/35VR-18 (Ft), 265/30VR-19 (Rr)

  2. #2
    EFILive Crew Site Admin Torden's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,870

    Default

    I'm going to assume that you connected to the vehicle (left most button on the toolbar, or CTRL+F3) before attempting to monitor - in fact I don't think that option is enabled till there is a connection.

    Couple of things to check:

    What version/build of the Tune Tool are you using? Open the Tune Tool and choose the 'Help>About' option...

    When the connection to the vehicle is made the FlashScan V2 will have a protocol indication in the lower right portion of the LCD screen. This will read either CAN or VPW. For your vehicle it show CAN.

    If you already have build 555 of the Tune Tool you can apply THIS UPDATE. One of the big changes is the firmware included in this release, and the connection selection improvements.

    Weird that the connect and disconnect options were disabled
    Andrew
    EFILive Crew


  3. #3
    Junior Member CVs06Tahr's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    18

    Default

    Thanks for the quick reply.

    Yes, I did press connect (actually from the File->Connect Menu) but could have easily done it with the button or Ctrl-F3

    The Tune Tool is v7.3.3 Build 555 (I did verify that my CD contained the latest download version)

    Yes, CAN was displayed in the lower right of the display

    I'll apply the update and give it another go. BTW, isn't this the new beta version that adds some promised capability -- I seem to remember reading something yesterday about it but don't recall which part of the forum...

    Yeah, I'll agree that either connect or disconnect should be disabled, but not both.

    I'll let you know how things work out
    2006 GTO, LS2, M6, EFILive Tune, Kooks 1-7/8" Signature Series Headers w/High flow cats, Corsa Sport Cat-backs, Ruff R930 18x8.5(Rt) 19x9.5 (Rr), BFG g-Sport 245/35VR-18 (Ft), 265/30VR-19 (Rr)

  4. #4
    Junior Member CVs06Tahr's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    18

    Default

    Downloaded the update, now for the instructions on how and where to install them.

    Perhaps the instructions here will help me??: http://forum.efilive.com/showthread.php?t=4585

    Also, assuming that this is a beta release, you probably like/enjoy feedback (like minor nits of misspelling on the second tab in the Firmware executable ).
    2006 GTO, LS2, M6, EFILive Tune, Kooks 1-7/8" Signature Series Headers w/High flow cats, Corsa Sport Cat-backs, Ruff R930 18x8.5(Rt) 19x9.5 (Rr), BFG g-Sport 245/35VR-18 (Ft), 265/30VR-19 (Rr)

  5. #5
    Junior Member CVs06Tahr's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    18

    Default Still no response

    Sitting in the car now... Updated S/W and F/W... No change in results.

    Using Info-> Retrieve all test results still seems to work, but when going to the dashboard, starting the engine, then pressing Ctrl-M put the program into a Paused mode (according to the rightmost portion of the status bar) and disables both connect and disconnect buttons and menus.

    Now what?
    2006 GTO, LS2, M6, EFILive Tune, Kooks 1-7/8" Signature Series Headers w/High flow cats, Corsa Sport Cat-backs, Ruff R930 18x8.5(Rt) 19x9.5 (Rr), BFG g-Sport 245/35VR-18 (Ft), 265/30VR-19 (Rr)

  6. #6
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28,189

    Default

    Firsr try this: go File->Select Controller and select the right one.

  7. #7
    Junior Member CVs06Tahr's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    18

    Default

    When I first connect I have been selecting the E40 controller (I have a 2006 LS2 GTO). I have not tried to specifically change that selection before starting the Dashboard.

    Have I been selecting the wrong one?
    2006 GTO, LS2, M6, EFILive Tune, Kooks 1-7/8" Signature Series Headers w/High flow cats, Corsa Sport Cat-backs, Ruff R930 18x8.5(Rt) 19x9.5 (Rr), BFG g-Sport 245/35VR-18 (Ft), 265/30VR-19 (Rr)

  8. #8
    EFILive Crew Site Admin Torden's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,870

    Default

    Are you trying to see graph or gauges? Graphs don't show anything until you Record (different to monitor).
    Andrew
    EFILive Crew


  9. #9
    Junior Member CVs06Tahr's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    18

    Default

    Gauges (F10 - type A). Though I also checked for the graphs as well.

    Sorry for the long delay... just finished watching that wild end to the Daytona 500
    Last edited by CVs06Tahr; February 18th, 2007 at 12:48 PM.
    2006 GTO, LS2, M6, EFILive Tune, Kooks 1-7/8" Signature Series Headers w/High flow cats, Corsa Sport Cat-backs, Ruff R930 18x8.5(Rt) 19x9.5 (Rr), BFG g-Sport 245/35VR-18 (Ft), 265/30VR-19 (Rr)

  10. #10
    EFILive Crew Site Admin Torden's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,870

    Default

    Got MSN, Yahoo! or Skype?
    Andrew
    EFILive Crew


Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Z06 Dashboard Question
    By EVI in forum E37, E38 & E67 PFI ECM's
    Replies: 2
    Last Post: May 30th, 2009, 07:10 AM
  2. another newbie question
    By turbo lcc in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 5
    Last Post: September 19th, 2006, 02:51 AM
  3. Newbie...dashboard-B not updating
    By PewterC5 in forum General
    Replies: 5
    Last Post: July 30th, 2006, 01:14 AM
  4. newbie question pt.2
    By RUTAN TA in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 1
    Last Post: June 17th, 2006, 01:56 PM
  5. PID Question newbie here
    By ronhall512 in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 0
    Last Post: January 1st, 2006, 06:51 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •