Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 20 of 20

Thread: Newbie Question - No Dashboard Response

  1. #11
    Junior Member CVs06Tahr's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    18

    Default

    Nope
    2006 GTO, LS2, M6, EFILive Tune, Kooks 1-7/8" Signature Series Headers w/High flow cats, Corsa Sport Cat-backs, Ruff R930 18x8.5(Rt) 19x9.5 (Rr), BFG g-Sport 245/35VR-18 (Ft), 265/30VR-19 (Rr)

  2. #12
    EFILive Crew Site Admin Torden's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,870

    Default

    If you are running the latest software/firmware try the following:
    - Unplug V2 completely, both USB and RJ45 (OBDII)
    - Turn vehicle on (start up)
    - Connect V2 to car with the RJ45 cable and wait for it to boot and detect the vehicle
    - Connect V2 to laptop with USB cable
    - Open Scan Tool
    - Connect to vehicle/V2 by pressing CTRL+F3
    - Start recording by pressing F3

    Let me know what happens with this process...
    Andrew
    EFILive Crew


  3. #13
    Junior Member CVs06Tahr's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    18

    Default

    Okay, done. The status bar turned red and the frame counter in the lower right clocked up to about 10K before I stopped and saved the log_0000.efi file. Before stopping I again checked the dashpad and tried to start it, again with no success. However, this time I noted additional details:

    The status bar turns yellow and states that it is paused
    There is an active pause and stop button and pressing the pause button starts recording, but still no dashboard activity

    I shut off and came back into the house and opened the log file and tried to replay it in the chart display (B option). However an error message appears stating that the "Channel count is 0, cannot load file".

    It's getting late here (11:00 pm) and I have to get up early for work tomorrow. I'll check this forum during lunch tomorrow and try anything else you might suggest when I get back from work.
    2006 GTO, LS2, M6, EFILive Tune, Kooks 1-7/8" Signature Series Headers w/High flow cats, Corsa Sport Cat-backs, Ruff R930 18x8.5(Rt) 19x9.5 (Rr), BFG g-Sport 245/35VR-18 (Ft), 265/30VR-19 (Rr)

  4. #14
    EFILive Crew Site Admin Torden's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,870

    Default

    I'm really confused now....

    The Red bar indicating recording and the fact you are actually getting logged frames means that it is working...

    A Yellow bar shows that it is paused or Monitoring.

    What is the "Dashpad" you mention?

    Can you email the log to support at efilive dot com?
    Andrew
    EFILive Crew


  5. #15
    Junior Member CVs06Tahr's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    18

    Default

    Quote Originally Posted by Tordne
    I'm really confused now....

    The Red bar indicating recording and the fact you are actually getting logged frames means that it is working...

    A Yellow bar shows that it is paused or Monitoring.

    What is the "Dashpad" you mention?

    Can you email the log to support at efilive dot com?
    I would agree with you on the red bar. I thought that I was getting data too. However, I did not guess that while monitoring, which is what I'm assuming (now) that the system does when it is in the dashboard mode, is displayed as the yellow paused mode.

    Sorry for the typo...dashpad should have read dashboard.

    Log file is "in the mail"
    2006 GTO, LS2, M6, EFILive Tune, Kooks 1-7/8" Signature Series Headers w/High flow cats, Corsa Sport Cat-backs, Ruff R930 18x8.5(Rt) 19x9.5 (Rr), BFG g-Sport 245/35VR-18 (Ft), 265/30VR-19 (Rr)

  6. #16
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28,189

    Default

    Which PIDs do you have selected (goto the PIDs tab)...?

  7. #17
    EFILive Reseller wait4me's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    1,347

    Default

    Sounds like no actual pids are selected in the pids tab.
    "If you can leave a black mark on the pavement, from the exit of one corner to the braking point of the next one, you have enough horsepower."

  8. #18
    Junior Member CVs06Tahr's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    18

    Default

    Just got home a few moments ago and noticed the 2 posts from joecar and wait4me regarding PIDS. I went back and re-read the tutorial and noticed that I had totally skipped over that part for some reason and never noticed it, so I highly suspect that this is the problem -- in fact, I can guarantee that no PIDs are selected. So if they are required, then this would, no doubt, be the problem.

    For you IT folks out there, this would certainly qualify as a combination of PEBCAC and ID ten-T problems :oops: .

    As it is getting late here, I'll try to give it a shot sometime tomorrow and let you know if I succeed

    BTW: wait4me, I sent you an e-mail late Friday night with a question/request.
    2006 GTO, LS2, M6, EFILive Tune, Kooks 1-7/8" Signature Series Headers w/High flow cats, Corsa Sport Cat-backs, Ruff R930 18x8.5(Rt) 19x9.5 (Rr), BFG g-Sport 245/35VR-18 (Ft), 265/30VR-19 (Rr)

  9. #19
    Junior Member CVs06Tahr's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    18

    Default That did it!

    Okay, I'm officially embarassed. The missing PIDs was it.

    I guess that next time, before I bother you folks with mundane problems, I'll read all of the instructions.

    Thanks for everyones help.
    2006 GTO, LS2, M6, EFILive Tune, Kooks 1-7/8" Signature Series Headers w/High flow cats, Corsa Sport Cat-backs, Ruff R930 18x8.5(Rt) 19x9.5 (Rr), BFG g-Sport 245/35VR-18 (Ft), 265/30VR-19 (Rr)

  10. #20
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28,189

    Default

    No worries... ...I've been there done that (falling into holes), and am still doing it...

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Z06 Dashboard Question
    By EVI in forum E37, E38 & E67 PFI ECM's
    Replies: 2
    Last Post: May 30th, 2009, 07:10 AM
  2. another newbie question
    By turbo lcc in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 5
    Last Post: September 19th, 2006, 02:51 AM
  3. Newbie...dashboard-B not updating
    By PewterC5 in forum General
    Replies: 5
    Last Post: July 30th, 2006, 01:14 AM
  4. newbie question pt.2
    By RUTAN TA in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 1
    Last Post: June 17th, 2006, 01:56 PM
  5. PID Question newbie here
    By ronhall512 in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 0
    Last Post: January 1st, 2006, 06:51 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •