Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: Error $0281....no data received

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    12

    Default Error $0281....no data received

    Ok, I have had the program for a while and have been playing around with it logging via the laptop and learning the ins and outs of logging, reading them and setting all the dashdoards, pids and maps. I never tried to BBL until yesterday. So I down loaded all the latest stuff for RC4 then attempt to log. Get the error code $0281, but can still log via laptop.

    Of course, I figured I screwed something up. Since I don't really have any tunes or anything really saved, I uninstalled everything and installed RC5. Set everything up as before and still get the error code $0281. I know I am missing something simple but just can not get it.

    I have checked and the boot blocker and fireware did upgrade to the latest release...

    Thanks in advance,
    Darrin

  2. #2
    Lifetime Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    4,798

    Default

    Have you opened EFILive Scan and Tune then opened BlackBox Settings then selected your engine controller(s)? Then select PIDs and press the program button.
    ~Erik~
    2013 Sonic RS Manual - 1.4L I4T E78, starting the mods
    2008 TrailBlazer SS 3SS AWD Summit White - LS2 E67/T42, bolt ons, suspension, etc.
    2002 Chevy TrailBlazer LT 4X4 Summit White - 4.2L I6 P10, lifted, wheels, etc.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    12

    Default

    Yes, I configured it and then programed my selected PID's.

  4. #4
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,779

    Default

    What are the build numbers your the scantool/tunetool and on S&T/EE...? Are you at build 107 and 87...?

    What is your V2 firmware version...? Is it 2.6.28...?

    After flashing that firmware, did you format the [Config] and the two [Data] spaces...?

    Did you program in the Settings.dat and Options.txt files...?

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    12

    Default

    Joecar,

    I completely unload all the EFI files and then reload from the RC5 thread. I then double checked the builds and firmware versions with the RC5 thread. I am away from the computer now but if those are the lateest versions then yes.

  6. #6
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,779

    Default

    Ok, I made Paul aware of your situation... from yesterday's beta testing he may (maybe) have more code in a day or two.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    12

    Default

    I don't think its a problem with the RC5 stuff. That why I made a new thread. I was having the same problem before the upgrade from RC4.

  8. #8
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,119

    Default

    Which vehicle (i.e. which controller) are you attempting to log data from?

    If you select an option that has a separate ECM and TCM (i.e. E38+T43) but you have a manual vehicle (i.e. if one of the controllers does not exist), then you will get a $0281 error. That is because FlashScan does not receive any data from the non-existent trans controller.

    If that is the case, then either edit the setting to remove the trans controller or make a new entry with only the ECM specified.

    Regards
    Paul
    Before asking for help, please read this.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    12

    Default

    I knew it was something easy that I just did not know about. Your example was spot on. I have 08 Vette with E38 and manual transmission. Now the question is how do I go about editing making the changes, making new entry?

  10. #10
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,779

    Default

    Go into the Scan&Tune software (S&T), select Black Box Settings, select the Scan tab, and for each pidlist (in the blue area in the upper left) do rightclick->properties and set the first controller to E38 and the second controller to none.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	S&T BBS PL.png 
Views:	509 
Size:	292.0 KB 
ID:	7275  

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. BBL Error 0281
    By LS2_307 in forum Black Box Logging
    Replies: 5
    Last Post: January 28th, 2010, 12:10 AM
  2. Bootloader Rejected error during reading calibration data
    By Godwin1245 in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 8
    Last Post: January 26th, 2009, 12:25 PM
  3. $0281 error when clearing DTCs - fixed
    By Blacky in forum FlashScan V2 BB Logging
    Replies: 3
    Last Post: May 27th, 2008, 10:14 AM
  4. Error $0281 on DTC Clear?
    By Donovan in forum FlashScan V2 BB Logging
    Replies: 2
    Last Post: May 21st, 2008, 01:59 AM
  5. I have received a little bit of bad news.
    By esco35m in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 10
    Last Post: August 7th, 2007, 06:16 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •