Results 1 to 5 of 5

Thread: Having trouble with E-Explorer

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    26

    Default Having trouble with E-Explorer

    Hi gang,

    I'm sure it's something simple I'm missing here...

    Upgraded my V2 to 2.4.70 using the old firmware flash utility. Bootblock is 2.4.10.

    Explorer/Control panel does not recognize my V2 (says device not connected, acts like it's not even there at all). I have tried updating my USB drivers and have tried on both a Vista box and XP box.

    I can only assume that some aspect of my firmware is a revision or more behind -- perhaps the bootblock? Based on the threads and documentation I've read it appears some new functionality has been added into the firmware and/or bootblock that Explorer needs to function properly... but as far as I can tell I can only update the bootblock through the new Explorer.

    What'd I miss/do wrong?

    Thanks,
    Tony

  2. #2
    Senior Member lakingslayer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    180

    Default

    Just a guess but you might need to upgrade the boot block to 2.5.04. There is a Readme First.rtf file at http://forum.efilive.com/showthread.php?t=7015

    This explains how to upgrade the boot block.

  3. #3
    Lifetime Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    202

    Default

    Sounds like the same problem I am having. I did the firmware update on mine before the bootblock. The bootblock screwed everything up.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    26

    Default

    Quote Originally Posted by lakingslayer
    Just a guess but you might need to upgrade the boot block to 2.5.04. There is a Readme First.rtf file at http://forum.efilive.com/showthread.php?t=7015

    This explains how to upgrade the boot block.
    Thanks -- I think you are 100% correct. The bootblock was outdated (as indicated by my post). I read the readme first doc several times but apparently I was downloading this from another thread -- the doc I had is different and does not include bootblock upgrade instructions.

    Bootblock is updating now, wish me luck

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    26

    Default

    Upgrade done, everything went flawlessly. Thanks Now to play with some BBL!

Similar Threads

  1. Where do I find EFI Explorer?
    By trailshredder in forum General
    Replies: 2
    Last Post: April 30th, 2009, 06:59 AM
  2. Problems with efi explorer
    By 2500HeavyDuty in forum FlashScan V2
    Replies: 22
    Last Post: March 5th, 2009, 08:04 AM
  3. Explorer won't connect....
    By Lennart in forum FlashScan V2 BB Logging
    Replies: 5
    Last Post: June 25th, 2008, 03:45 AM
  4. Explorer questions
    By Ira in forum FlashScan V2 BB Logging
    Replies: 4
    Last Post: December 30th, 2007, 01:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •