Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 27

Thread: Problems with V2 Connection

  1. #1
    Senior Member SV8346's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    151

    Exclamation Problems with V2 Connection

    when i plug V2 into any of the computers i have here that have efi live installed on them and updated i can not get any form of a connection with V2. None of the buttons on V2 respond when plugged in, EE does not recognize that V2 is plugged in and nor can i access any part of V2. On the front of V2 all i have is the very far right hand green LED staying on at all times while plugged into any of the computers. I have checked and double checked that all usb drivers are installed and i have previously had V2 plugged in and working fine.


    PLEASE help as i need to purchase a new licence ASAP but since i cant access V2 i cant get the codes needed.
    2016 RG Colorado 2.8TD

  2. #2
    EFILive Crew Site Admin Tordne's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,870

    Default

    So does the FlashScan V2 boot fully from USB power (i.e. you see the FlashScan splash screen and all)? Does it show the menu options etc afterwards?
    Andrew
    EFILive Crew


  3. #3
    Senior Member SV8346's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    151

    Default

    No wont boot at all, no splash screen or anything.
    2016 RG Colorado 2.8TD

  4. #4
    EFILive Crew Site Admin Tordne's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,870

    Default

    You mentioned that you've tried different computers. Have you tried different USB cables?

    Also, does it boot when connected via OBDII to your vehicle?
    Andrew
    EFILive Crew


  5. #5
    Senior Member SV8346's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    151

    Default

    Haven't got any spare cables. Boots fine when connected to the car.
    2016 RG Colorado 2.8TD

  6. #6
    EFILive Crew Site Admin Tordne's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,870

    Default

    The USB cable is not "special"... Do you have a USB printer or anything with the same connections?
    Andrew
    EFILive Crew


  7. #7
    Senior Member SV8346's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    151

    Default

    Not at home at the moment but will be home soon and will try a spare cable i have.
    2016 RG Colorado 2.8TD

  8. #8
    Senior Member SV8346's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    151

    Default

    ok just tried another cable at home, still no good. It will connect to the car for black box, it will connect for pass through but will not connect if just V2 connected to the laptop.
    2016 RG Colorado 2.8TD

  9. #9
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,145

    Default

    Check that FlashScan is getting enough power from the USB hub/controller.

    1. Right click on "My Computer", select Properties.
    2. Select Hardware->Device Manager.
    3. Expand the Universal Serial Bus controllers item.
    4. Right click on each of the "USB Root Hub" items and select "Properties", then the [Power] tab page, until you find the one to which FlashScan is connected.
    5. Make sure that the hub can supply 500mA and that FlashScan is "asking" for 500mA.

    See image.

    Regards
    Paul
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	FlashScan_USB_Power.png 
Views:	180 
Size:	39.2 KB 
ID:	2702  
    Before asking for help, please read this.

  10. #10
    Senior Member SV8346's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    151

    Default

    ok i tried what you said blacky but in my list of usb items non of them has efi live within any of the usb hubs, the one i have is list as unknown device. When i go into that one i have tried to uninstall it 110% the unplug and replug the flash scan then reinstall the drivers. Every time i try to reinstall the drivers it tells me that the drivers don't match what i am trying to install therefore i can use those drivers.

    I have run out of fingers and toes to count on for the amount of times i have uninstalled the USB drivers and reinstalled the USB drivers but to no avail. Nothing i seem to do can get any of my computers to be able to recognize V2.
    2016 RG Colorado 2.8TD

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Flash Scan box to usb cable connection problems
    By cmitchell17 in forum FlashScan V1
    Replies: 6
    Last Post: July 3rd, 2009, 04:17 AM
  2. No connection!
    By jamesbond2509 in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 14
    Last Post: May 7th, 2008, 12:33 PM
  3. Connection problems
    By monaro308 in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 2
    Last Post: January 18th, 2008, 02:14 PM
  4. No connection
    By jannes_z-28 in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 6
    Last Post: August 1st, 2007, 08:57 AM
  5. PCM Connection Problems
    By BowlingSS in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 9
    Last Post: February 24th, 2005, 06:09 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •