Page 2 of 16 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 11 to 20 of 154

Thread: Auto Tuning - Step-by-Step

  1. #11
    Guess who's back!!!! Black02SS's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    1,355

    Default

    Hey Bink, I don't have a {C2902} on my OS. Mine is {C2903} MAF High Frequency Fail Limit. Just a FYI for others if they are using a custom OS. Or if you are like me, just unlug it until you want to re-calibrate it. Much simpler.

  2. #12
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    42

    Default

    Exactly what we needed. My LC-1 is on the way and ive been reading on how to autotune and this will help a bunch. Thanks again!

  3. #13
    Unknown Zone TAQuickness's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    2,940

    Default

    You're welcome.

  4. #14
    Lifetime Member
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    505

    Default

    Quote Originally Posted by black02ss
    Hey Bink, I don't have a {C2902} on my OS. Mine is {C2903} MAF High Frequency Fail Limit. Just a FYI for others if they are using a custom OS. Or if you are like me, just unlug it until you want to re-calibrate it. Much simpler.
    85 mm MAF. My IAT is in the MAF :( .

    FWIW -> After 2 years Open Loop-MAF I'm playing with SD-Open Loop. WOW, this is very impressive. My FJO WB reports at 30fps - it's much more stable SD. Huge improvement.
    Thanks Again (Thumbs Up emoticon here)!

    Cheers,
    joel

  5. #15
    Unknown Zone TAQuickness's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    2,940

    Default

    Mr. Bink - I too have an 85mm MAF on my TA. However, you have some options. If you look on the side of the MAF, there is a very basic pin-out diagram. If you are so inclined, you can use a sewing needle and a pair of needle nose pliers to remove the 3 wires associated with the MAF. This way, your MAF is unplugged and you still have your IAT. If you go this route, remember to put a nice thick coat of tape over the exposed ends.

    Another other option would be to pull the wire loom back a bit, and cut the 3 wires to the MAF. I personally wouldn't do this to my car, but, it would work.

    In my case, my stock set up had a seperate MAF and IAT. I left my IAT in the stock location, in the air lid, and only hooked up the 3 wires for the MAF. I had a feeling I might need to unplug that thing in the future. And the future is now.

  6. #16
    Lifetime Member johnv's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    338

    Default

    Thanks for shareing this with us.
    I had it pretty well sorted with lots of trolling through the forums but its good to confirm I was on the right track.

    In step F) those of us without a custom operating system will also need to copy {B5913}High Octane Table to Low Octane Spark table Correct?

    Cheers
    John

  7. #17
    Unknown Zone TAQuickness's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    2,940

    Default

    Great catch!

    I have revised the document with this information.

  8. #18
    Guess who's back!!!! Black02SS's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    1,355

    Default

    Shoot me a email TA and I'll revise the PDF so it reflects the changes.

  9. #19
    Lifetime Member BowlingSS's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    604

    Default Re: Auto Tuning - Step-by-Step

    Quote Originally Posted by TAQuickness
    Here it is! A complete step-by-step write up for Autotuning

    Revised 7.24.05 2036 (GMT-6)

    You can download the document here:
    http://home.insightbb.com/~black02ss/AutoTune.pdf

    If you have trouble accessing the link, please email me: TAQuickness@houston.rr.com

    Thanks Black02ss for hosting this document!
    I just checked out your tune info. I set B3605 to 1.13 in all cells and set my ECT to 170 in the Ben filter.
    What should your STFT's be after the SD Tuning?

    Bill
    2011 Camaro 2SS/RS L99 RJT
    CAI, Inc. Cold Air Induction;ADM Scoop
    Rx Catch Can;Rx Breather;Roto-Fab Washer Container
    VMax Ported RJT Throttle Body
    XSPower Headers and XSPower 3" Exhaust System
    Elite Engineering Tunnel Brace,
    Gorilla Wheel Lock System;
    Tinted Windows 35%;EFILive Tune

  10. #20
    Guess who's back!!!! Black02SS's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    1,355

    Default

    STFT's shouldn't be anything if you are still in open loop.

Page 2 of 16 FirstFirst 123412 ... LastLast

Similar Threads

  1. ** Next Step? **
    By Nemo in forum Duramax LLY
    Replies: 1
    Last Post: February 15th, 2009, 04:56 PM
  2. BBL Step by Step Tutorial ?
    By JR-CRUZN-C5 in forum FlashScan V2 BB Logging
    Replies: 2
    Last Post: June 29th, 2008, 10:28 PM
  3. 2 step
    By minytrker in forum Custom Operating Systems
    Replies: 2
    Last Post: July 16th, 2007, 01:01 AM
  4. step by step torque managment,speed limiter,efan,engine torq
    By 5.3 in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 4
    Last Post: July 24th, 2005, 10:12 PM
  5. SD Step by Step
    By mistermike in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 17
    Last Post: June 28th, 2005, 02:21 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •