Results 1 to 7 of 7

Thread: 6 speed taps reset problem

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    11

    Default 6 speed taps reset problem

    I went ahead and updated my efi unit everything went fine followed all the directions when updating. Went out to try and reset the taps on my trans, connected to the scan and reset the tap cells. Now my truck does nothing and gives me the shift range inhibited w/ no codes.

    What did I do wrong and how do I fix it. Also I noticed when Im connected to my truck the screen no longer displays USB or whatever it said before when connected. Now the screen doesnt change just has the normal menu screen.

    All I did was connect the scan tool clicked on DVT and hit the activate button. I then selected the top three clear all taps and base and hit the clear button. Now the trans does nothing.
    Last edited by Acoombs; May 1st, 2008 at 12:39 PM.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    11

    Default

    So I hit the reset Base button, could that have been the cause.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    11

    Default

    Anybody???

  4. #4
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,785

    Default

    I pm'd tech support.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    11

    Default

    Thanks I got it going again.

  6. #6
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,785

    Default

    What'd you do to make it go...?

  7. #7
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,785

Similar Threads

  1. Can we reset taps individually yet?
    By Tarkstoys in forum Allison 5 & 6 Speed
    Replies: 1
    Last Post: March 24th, 2010, 03:50 AM
  2. 6 speed reset TAPS yet?
    By Boost in forum Allison 5 & 6 Speed
    Replies: 3
    Last Post: December 24th, 2009, 10:40 AM
  3. trim reset problem in 2010 camaro
    By Ls1joe in forum E37, E38 & E67 PFI ECM's
    Replies: 4
    Last Post: June 15th, 2009, 04:54 PM
  4. I cannot reset taps
    By camcojb in forum Allison 5 & 6 Speed
    Replies: 0
    Last Post: July 1st, 2008, 08:19 AM
  5. Problem with 04 Vette and speed density (ETC?)
    By Alvin in forum Custom Operating Systems
    Replies: 4
    Last Post: November 5th, 2006, 04:27 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •