Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: IMPORTANT INFORMATION FOR 7.3 USERS (as of Aug 21, 2005)

  1. #1
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,119

    Default IMPORTANT INFORMATION FOR 7.3 USERS (as of Aug 21, 2005)

    If you upgrade to the pre-release V7.3 software, PLEASE make sure you also upgrade your *.cal files. Instructions for updating the *.cal files are included on this page here:
    http://www.efilive.com/downloads/downloads_730.html
    See steps: 10, 11 and 12.

    The actual *.cal files can be downloaded from here:
    http://www.efilive.com/downloads/downloads_os.html

    When you are viewing a *.tun file you can verify that you are using the correct *.cal file version (for EFILive V7.3) by opening the "PCM details" window (Ctrl+F2). The calibration file version should be 7.61 or later. If the version is less than that or displayed as N/A you MUST update your *.cal files.

    Upgrading your *.cal files will prevent issues such as:
    {B3601} being incorrectly set to 1.00 instead of 14.63
    and
    {B3612}, {B3614}, {B3919}, and {B3620} being incorrectly reduced by 32 degrees F (to 252 from 284) when displayed in DegF.

    Regards
    Paul

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    124

    Default

    Might explain why my engine light came on yesterday. :lol:

    Reverted back to FS v7.2... All back to normal.

  3. #3
    Lifetime Member BowlingSS's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    604

    Default

    7.3 working great now....

    Bill
    2011 Camaro 2SS/RS L99 RJT
    CAI, Inc. Cold Air Induction;ADM Scoop
    Rx Catch Can;Rx Breather;Roto-Fab Washer Container
    VMax Ported RJT Throttle Body
    XSPower Headers and XSPower 3" Exhaust System
    Elite Engineering Tunnel Brace,
    Gorilla Wheel Lock System;
    Tinted Windows 35%;EFILive Tune

  4. #4
    Lifetime Member SS2win's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    355

    Default

    FYI: I was having a problem with the compare feature in 006 yesterday. when I clicked on the alternate button they would grey out. I would have to double click another table and then go back before I could view the alt. or difference tables... Dont know if it is a bug or my crappy/slow laptop
    2001 Camaro SS #2020
    Stock LS1 w/InconTT | REV Springs | Ti retainers | M6 | McLeod Twin Clutch
    UMI RR K Member | SLP Subframe Connectors | Global West TA | BMR PHB | Metco LCA
    996 Brake Kit| 17" CCW Classics | 17x11 ZR1 Replicas on all four corners

    425@6lbs | ???@12lbs | EFILive Custom OS3 | !MAF | SD
    11.73@12x/1.7 on worn out nittos... yaaawn!

  5. #5
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,119

    Default

    Quote Originally Posted by SS2win
    FYI: I was having a problem with the compare feature in 006 yesterday. when I clicked on the alternate button they would grey out. I would have to double click another table and then go back before I could view the alt. or difference tables... Dont know if it is a bug or my crappy/slow laptop
    Is it doing the same thing in 007?
    If so can you explain the steps reuqired to repoduce the problem?

    Thanks
    Paul

  6. #6
    Lifetime Member BowlingSS's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    604

    Default

    Quote Originally Posted by SS2win
    FYI: I was having a problem with the compare feature in 006 yesterday. when I clicked on the alternate button they would grey out. I would have to double click another table and then go back before I could view the alt. or difference tables... Dont know if it is a bug or my crappy/slow laptop
    I do not see that problem with 007. My Notebook is also slow P-3 800.

    Bill
    2011 Camaro 2SS/RS L99 RJT
    CAI, Inc. Cold Air Induction;ADM Scoop
    Rx Catch Can;Rx Breather;Roto-Fab Washer Container
    VMax Ported RJT Throttle Body
    XSPower Headers and XSPower 3" Exhaust System
    Elite Engineering Tunnel Brace,
    Gorilla Wheel Lock System;
    Tinted Windows 35%;EFILive Tune

  7. #7
    Lifetime Member SS2win's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    355

    Default

    unfortunately... open custom os then open comparison file (I'm using my ls1edit tune), goto Engine Calibration, Barometer, Parameters, click the alt button, buttons go blank. Now open a different table and then go back to the original, the alt button will be highlighted on ALT but the CAL table will be showing. Click CAL and then ALT and it works for that table. Next table you try to compare is broken in the same way.

    I have not tried comparing two custom os bins... Interesting thing is that the Custom OS Calibrations do compare without error although in the factory bin I'm sure it is looking at garbage.
    2001 Camaro SS #2020
    Stock LS1 w/InconTT | REV Springs | Ti retainers | M6 | McLeod Twin Clutch
    UMI RR K Member | SLP Subframe Connectors | Global West TA | BMR PHB | Metco LCA
    996 Brake Kit| 17" CCW Classics | 17x11 ZR1 Replicas on all four corners

    425@6lbs | ???@12lbs | EFILive Custom OS3 | !MAF | SD
    11.73@12x/1.7 on worn out nittos... yaaawn!

  8. #8
    Lifetime Member SS2win's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    355

    Default

    OK I just did this with two custom OS's and it works without error. it must be when comparing a custom/factory OS only.
    2001 Camaro SS #2020
    Stock LS1 w/InconTT | REV Springs | Ti retainers | M6 | McLeod Twin Clutch
    UMI RR K Member | SLP Subframe Connectors | Global West TA | BMR PHB | Metco LCA
    996 Brake Kit| 17" CCW Classics | 17x11 ZR1 Replicas on all four corners

    425@6lbs | ???@12lbs | EFILive Custom OS3 | !MAF | SD
    11.73@12x/1.7 on worn out nittos... yaaawn!

  9. #9
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,119

    Default

    Quote Originally Posted by SS2win
    OK I just did this with two custom OS's and it works without error. it must be when comparing a custom/factory OS only.
    Ok, looking at it now...
    Paul

  10. #10
    Lifetime Member BowlingSS's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    604

    Default

    Quote Originally Posted by SS2win
    OK I just did this with two custom OS's and it works without error. it must be when comparing a custom/factory OS only.
    I tried it with my current VS3 compared with the stock OS. It works fine.

    Bill
    2011 Camaro 2SS/RS L99 RJT
    CAI, Inc. Cold Air Induction;ADM Scoop
    Rx Catch Can;Rx Breather;Roto-Fab Washer Container
    VMax Ported RJT Throttle Body
    XSPower Headers and XSPower 3" Exhaust System
    Elite Engineering Tunnel Brace,
    Gorilla Wheel Lock System;
    Tinted Windows 35%;EFILive Tune

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. ~IMPORTANT~ IMPORTANT things to look at when changing Speedo.
    By wait4me in forum Gen III V8 Specific
    Replies: 12
    Last Post: April 26th, 2015, 06:43 AM
  2. > > > General Tuning Information < < <
    By TAQuickness in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 10
    Last Post: January 22nd, 2015, 02:26 PM
  3. LS1 Tuning & Information Document
    By neil in forum Tutorials
    Replies: 2
    Last Post: July 20th, 2006, 09:30 AM
  4. Tire Information
    By eboggs_jkvl in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 5
    Last Post: January 21st, 2006, 09:56 AM
  5. URGENT - WARNING for V7.3 USERS - (updated Sep 09 2005)
    By Blacky in forum General (Petrol, Gas, Ethanol)
    Replies: 40
    Last Post: November 18th, 2005, 10:43 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •