Results 1 to 9 of 9

Thread: Can't log?

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    7

    Default Can't log?

    Went to log a run for the first time after 7.5.4.65 and keep getting error code $11 not supported. Probably something I didn't do right!! Thanks in advance for your help. RR

  2. #2
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    What vehicle/ECM...?

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    7

    Default

    Duh!! 06 LBZ I'm still looking for my error. I still have the old 7 version so I see if it run that in the morn. Thanks Joe RR

  4. #4
    Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    95

    Default

    any fix? I just got this...

  5. #5
    Joe (Moderator) joecar's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    27,752

    Default

    Did you update to Build 84 software...?

    And you have to update your FlashScan V2 bootblock/firmware.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    95

    Default

    Hi Joecar!

    Yes, I'm on build 84 software. I went to EFILive explorer and it then updated my bootblock to the 'latest' available it stated.
    I went back out to the truck, tried again, and NOTHING. I then changed the logging mode to dynamic and still same error.

    Here's the list it gave me from the scan n tune error:
    [quote=scan n tune]
    Error report generated by EFILive at 15:04:49 on May 12, 2009

    Error code: ERR_RESPONSE/5
    Response $11: "Mode Not Supported".

    EFILive Version: 7.5.5 (Build 84)

    Platform: Windows XP
    Version: 5.1 (build 2600)
    Processor type: Pentium 1995MHz

    Directories
    Temporary Cache: C:\Documents and Settings\Jason\My Documents\EFILive\V7.5\Temporary cache
    Logged Data: C:\Documents and Settings\Jason\My Documents\EFILive\V7.5\Logged data
    Customers: C:\Documents and Settings\Jason\My Documents\EFILive\V7.5\Customers
    Configuration: C:\Program Files\EFILive\V7.5\Configuration
    Exported Data: C:\Documents and Settings\Jason\My Documents\EFILive\V7.5\Exported data
    Images: C:\Documents and Settings\Jason\My Documents\EFILive\V7.5\Images
    Sounds: C:\Documents and Settings\Jason\My Documents\EFILive\V7.5\Sounds
    Maps: C:\Documents and Settings\Jason\My Documents\EFILive\V7.5\Maps
    Pids: C:\Documents and Settings\Jason\My Documents\EFILive\V7.5\PIDs
    Virtual Dash: C:\Documents and Settings\Jason\My Documents\EFILive\V7.5\VDash
    Print Reports: C:\Documents and Settings\Jason\My Documents\EFILive\V7.5\Print reports
    Bug Reports: C:\Documents and Settings\Jason\My Documents\EFILive\V7.5\Bug reports

    Connected: No
    Com port: 0
    Com setup: EFILive FlashScan V2.5: USB
    Requested baud rate: 115200

    Cable id: 7
    Cable code: FlashScan V2
    Cable desc: EFILive FlashScan V2
    Cable version: 2.6.6
    Cable Firmware date: 20081214
    Cable model: FSV2
    Cable Serial number: 003635578445

    Protocols: 0
    Protocol list:

    Auto connect: No
    Scan OBDII info: No

    Error retries: 1
    Retry delay: 10
    Message throttle: 0

    Most recently used VIN: 1GTJK33D07Fxxxxxx (Note: 1)

    PCM information
    Hardware Number: Unknown
    Calibration ID: 12606127
    Serial Number: 86J628603950
    Operating System: 12632483
    Engine Operation: 12632640
    Engine Diagnostics: 12632655
    Engine: 12632720
    Not used: 12632666
    Fuel System: 12632666
    System: 12632677
    Speedometer: 12632700
    Boot Block: YNAY
    Stream-Slow scan mode: Supported
    Stream-Fast scan mode: Supported
    Maximum dynamic packets: 16

    Detected modules:
    $11="Engine Control Module (ECM)"
    $18="Transmission Control Module (TCM)"

    Selected parameters:
    CALC.POWER_RW=1,4308
    GM.BOOST2_DMA=1,4440
    GM.DESTCBOST=1,4478
    GM.EGR=1,4503
    GM.EGRCOM=1,4504
    GM.ENGOILP=1,4517
    GM.ENGTRQREF_DMA=1,4519
    GM.FRPCOM=1,4599
    GM.FRPDES=1,4601
    GM.FUELRCALC=1,4614
    GM.MAIN1Q_DMA=1,4736
    GM.MAIN1T_DMA=1,4737
    GM.MNINJTIM=1,4782
    GM.PILOT1Q_DMA=1,4851
    GM.TCVDES=1,4999
    GM.TCVLRNC=1,5000
    GM.TCVLRNO=1,5001
    GM.TCVPOS=1,5002
    GM.TP=1,5027
    SAE.AAT=1,5091
    SAE.BARO=1,5098
    SAE.ECT=1,5113
    SAE.EGR_PCT=1,5115
    SAE.FRP_C=1,5123
    SAE.IAT=1,5126
    SAE.LOAD_PCT=1,5128
    SAE.RPM=1,5152
    SAE.TAC_PCT=1,5158
    SAE.TP=1,5159
    SAE.VPWR=1,5167
    SAE.VSS=1,5168

  7. #7
    Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    95

    Default

    If you need ALL of it I'll email it to someone - the forum won't let me post it (as it's too long)

    This is on a 07 Dmax LBZ

  8. #8
    EFILive Developer Site Admin Blacky's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    9,119

    Default

    The error will be that one of the PIDs in that list is not supported.

    Remove one PID at a time until the error goes away which will indicate that the PID you just removed was responsible for the error.

    Or send me the entire file (paul@efilive.com) and I can tell you which one it is.

    Regards
    Paul
    Before asking for help, please read this.

  9. #9
    Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    95

    Default

    Thanks Paul!!

    You got it right on... It didn't like these:
    GM.TRQ_fact... engine power limiting factor

    GM.PILOT1Q_DMA Pilot injection #1 Fuel Flow Mm3

    SAE.AAT Ambient Air Temperature

    I deselected them and all is well!!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •